CV Hazırlama Kolay

İçerikler


Özgeçmiş hazırlamak ve amacına uygun bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü karşısında konuşma ve yüz yüze gelme şansınız olmadan kendinizi anlatma imkanınız olmasıdır. CV hazırlama kolay bir işlem olarak değerlendirilmemelidir. Amacını yakalaması ve bu sayede size iş ve kariyer fırsatı sunması için özen isteyen bir süreçtir. Hazırlama imkanları doğru değerlendirilmelidir. Bu yolla görüşme veya mülakat için şans elde edebilirsiniz. Her bölüm ve bilginin nerede olacağı konusunda bile ayrı bir özen ve çalışma gerekli olur.


Cv Oluşturma

Kişisel Bilgiler

CV hazırlarken en üstte yer alan kısımdır.

Bu kısımda:

  • Ad-soyadı,
  • Doğum yeri ve tarihi,
  • Medeni hal,gibi kişisel bilgiler yer alır.

Burada talep edilen bilgileri doğru bir şekilde değerlendirmek ve net cevaplamak eklemek en iyisi olur. Bilerek ve isteyerek yanlış bilgi sunmak prestij kaybı olarak nitelenen konuların yaşanmasına neden olacaktır. Medeni durumunuzla ilgili olan kısmı en sona bırakmalısınız. En sonra olmasının temel dayanağı ise evli çalışanlara karşı yanlış çalışma mantığı olabileceğinden kaynaklanır.

Eğitim Bilgileriniz

Bir sonraki adım ise eğitimle alakalı olanlardır. Eğitim bilgileri lise veya üniversiteden başlayabilir. Buna karar verirken bazı noktalar ön plana çıkacaktır. Başvuracağınız yer veya pozisyonla alakalı olarak lisede mesleki eğitim almış olmanız halinde lise bilgileriniz de önemlidir ve eklenmesi gerekir. Aksi durumda eklememeniz bir sorun oluşturmaz.

Tecrübeleriniz

Tecrübelerinizin cv hazırlarken en önemli nokta olduğunu unutmamalısınız. En yakın tarihten en uzak olanına doğru ilerleyerek yapılan bir sıralama en iyisi olacaktır. Uzun süreli olan çalışmalarınızın göz doldurmasını sağlamalısınız. Gönüllü çalışma veya buna benzer durumlarınız varsa bu kısma onları da ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda staj gibi deneyimler de çalışma ve tecrübe kısmına eklenmesi gereken noktalardır. Çalışmış olmanız büyük oranda tecrübe odaklı yaklaşan insan kaynaklarının dikkatini çeker.

Kendinizle Alakalı Kısımlar

Ön söz benzeri bir alan ayırarak kendinizle ilgili bazı noktaları yazabilirsiniz. Aynı zamanda hobi veya edindiğiniz sertifikalar da yine önemli bilgiler arasında yer alır. Kalabalık olması ve bu işi istediğinizi hissettirmesi son derece gereklidir.


Cv Oluşturma