15 Maddede CV’ye Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?

İçerikler


    Cv’ye eğitim bilgileri nasıl yazılır? Sorusu, net olarak kavranırsa işverenin eğitiminiz hakkında en ufak merakı kalmayacaktır. Cv’de yer alan eğitim bölümü, yaşamınız boyunca aldığınız eğitimi ifade etmektedir. Bu eğitimler, işe alım sürecinde etkili rol oynamaktadır.

    CV’ye Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?

    Cv’ye eğitim bilgilerini eklemek için 15 maddeden faydalanabilirsiniz. Bu maddeleri dikkate almanız, profesyonel cv oluşturma aşamasında size yardımcı olacaktır. Dilerseniz, detaylara geçelim;

     1) İlk olarak CV’de eğitim bilgilerini yazmak için a4 kağıdı kullanın.

     2) Özgeçmişinizi yazarken en fazla 2 sayfa kullanın (Akademik CV inceleme de daha uzun olabilir)

     3) Uzun paragraflardan olabildiğince kaçının CV incelemelerine tanınan süre 1 ile 3 dakika arasında değişiyor.

     4) CV’yi doldururken birinci ya da üçüncü tekil şahıs ağzıyla yazın.

     5) Word gibi uygulama kullanırken genelde ‘’Times New Roman’’ ya da ‘’Arial’’ tarzında kolay okunabilen karakterler kullanın ve 11 ya da 12 punto aralığında yazın.

     6) İnternet adresi gibi bilgiler haricinde kelime ya da cümlelerin altını çizmeyin.

     7) Yazım ve imla kurallarına dikkat edin.

     8) Başvurduğun pozisyona göre uygun bir ön yazı hazırlamayı unutmayın. Genel başvuru yapıyorsan, ön yazında hangi alanda çalışmak istediğini belirtmelisin.

     9) Mezun olduğun programları anlatırken ters kronolojik sıra ile yazmalısın.

     10) Gereksiz bilgiler eklemekten kaçının ve takım elbise ile çekilmiş fotoğraf eklemeniz gerekebilir.

     11) Silik, net olmayan, bulanık ya da arka planı net olmayan fotoğraf eklememelisin.

     12) Başvuru yapacağın pozisyona özel anlatabileceğin, kendini tanıtacağın ve başvuru amacını belli eden kısa bir paragraf yazmalısın.

     13) İsmin, açık adresin, telefon numaran, e-mail adresin, doğum tarihin gibi bilgileri mutlaka doldurmalısın.

     14) İsteğe bağlı olarak okurken aldığın başarıları, dereceleri ya da not ortalamanı belirtebilirsin.

     15) Başvurduğun işe göre yarayabilecek; katıldığın mesleki kurs ya da eğitimler, sertifikaları uygun başlık altında yazabilirsin.

    Not: İlk olarak özgeçmiş eğitim bilgileri arasında referans belirtirken 2 kişi yazabilirsiniz. Yeni mezun olduysan hocalarından ya da staj yaptıysan staj yerinde bulunan yöneticilerden olabilir. Referans gösterdiğin kişilere önceden haber verin.


    Cv Oluşturma

    CV’de Devam Eden Okul Nasıl Yazılır?

    CV’de devam eden okul için ‘’Eğitim Bilgileri’’ bölümünün altına hangi okulda okuduğunuzu, hangi yılda başladığınızı yazın ve henüz bitirmediğinizi belirtmeniz yeterli olur.


    CV’de Eğitim Sıralaması Nasıl Olmalı?

    CV’de eğitim sıralaması bilgilerini anlatırken ters kronolojik sıraya göre yapılmalıdır. (Aldığın sertifika, eğitim bilgilerini buraya yazmamanız gerekir. Onun için ayrılan bölüme yazmanız daha doğru olur)

     

    CV’de alınan Eğitimleri Yazmanın Önemi Nedir?

    CV hazırlamak, işvereninin senin hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Başvurduğun pozisyona göre aldığın eğitimleri, sertifikaları, dil bilgini belirtmezsen iş sahibi ya da yönetici bunları bilemez. Genelde iş başvurusu sırasında bilgi birikimi yüksek kişilere öncelik verildiği için alınan eğitimleri CV’ye yazman rakiplerine göre seni 1 adım öne taşır.

    Yapılan işe göre bilgisayar ya da program bilgisi, dil bilgisi, sertifikalar ve eğitimleri mutlaka yapacağınız işe uygun olarak yazın. Bunları yaparken gereksiz kelimelerden ya da resmi olmayan cümlelerden kaçının.

     

    Online Cv Oluşturma Aracı İle Kolay Cv Oluşturun

    Günümüz teknolojisi ile cv hazırlama işlemi dakikalar içinde profesyonel bir şekilde tamamlanmaktadır. Cvlazim.net ile birlikte bu süreci profesyonel bir şekilde yürütebilir, teknik ekibimizden destek alabilirsiniz.


    Cv Oluşturma