CV Oluştur

İçerikler


CV yeni mezunların ilk olarak hazırlaması gereken en önemli belgedir. Sadece mezunların değil öğrencilerin ve bir işte çalışanların da işine yaramaktadır. Bir işe girerken iş veren önce CV ister çünkü CV'de her şey yazılı olarak bulunur. CV hazırlarken bazı teknikleri iyi bilmek gerekir. Çünkü etrafınızda sizi gibi binlerce kişi yani rakip olacaktır. Etkili bir CV ile rakiplerinizin önüne geçebilir ve işi kapabilirsiniz. İşte CV oluşturmak bu kadar önemlidir. İnternete CV oluştur yazarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.


Cv Oluşturma

Eğitim Bilgileri

CV'de mutlaka olması gereken şeylerin başında gelir. Hangi okulda okuduysanız, bölümünüz yazılır. Hatta gerekirse lise öğrenim durumu da belirtilir. Eğer lisans, yüksek lisans varsa firmanın gözünde 1 adım daha öne çıkmış olursunuz.

Kişisel Bilgiler

Ad-soyadı dışında olumlu kişisel özelliklerde yer almalıdır. Özellikle mail adresiniz mutlaka bulunmalıdır. Onun dışında firmayı etkileyecek özellikler yazmanız gerekir. Nasıl bir işe başvuruyorsanız ona uygun özellikler yazın ki firmanın dikkatini çeksin.

Şunlar olabilir;

  • Güler yüzlü olmak
  • İnisiyatif alabilmek
  • Sabırlı olmak
  • Çabuk öğrenebilen

Tüm bu olumlu bilgiler firmanın hoşuna gider. Tabi ki sadece bunlar yetmez uzmanlık ve profesyonellik de isteyecektir.

İş Deneyimleri

Bakalım bu işi ne kadar çözebilecek diye işverenler anlamak isterler, bu yüzden de iş deneyimlerini yani tecrübeleri merak ederler. Bu yüzden hangi işlerde çalıştıysanız, hangi departmanda bulunduysanız onu yazın. İş hakkındaki düşüncelerinizi ve pozisyonunuzu da eklemeyi unutmayın. İş deneyimlerine staj deneyimlerini eklemeyi de unutmayın.

Bilgisayar Bilgileri

Çoğu firma bilgisayar bilgisine çok önem verir. Microsoft Office, excel gibi programları kullanıp kullanmadığınızı yazın, eğer kullanıyorsanız işe alınma oranınız %80 artar.

Yetkinlikler ve Alınan Kurslar

Başvurduğunuz işle alakalı kurslar aldıysanız firma sizi işe almak isteyebilir. Bu yüzden eğitim hayatınızda aldığınız kursları yazmayı unutmayın. Kurslardaki başarılarınızı da ekleyin. Hatta başarı sonucunda aldığınız sertifikaları da ekleyin ki firma başarınızı kanıtlı olarak görsün. Sertifikada seri no, alındığı tarih gibi belgiler de gerekebilir.

Yabancı Dil

İngilizce bir kere her firmanın istediği dildir, mutlaka bilginizi yazın. Ekstradan dil biliyorsanız onu da ekleyin.


Cv Oluşturma