CV’ de Yetenekler Bölümü Önemli midir?


 

İş başvurusunda değerlendirilebilecek pek çok farklı kriter cv’de yer almaktadır. Bu doğrultuda doğru bilgileri etkili bir şekilde cv’ye eklemek önemli olmaktadır. Cv değerlendirmelerinde en önemli hususlardan biri de yetenektir. Günümüzde eğitim kadar kişinin firmaya neler katabileceği, ne kadar uyum sağlayabileceği, farklı ve öne çıkan yönlerinin ne olduğu da merak konusu olmaktadır. Bu nedenler yetenekler cv için oldukça önemlidir.

Cv yetenek kısmında tercih edilmek için yanlış ve abartılı bilgiler yazılması doğru değildir. Buna karşın herkesin öne çıkan belli kabiliyetleri bulunmaktadır. Bunların yetenek bölümü ile ifade edilmesi iş başvurusunda daha iyi analiz edilebilmeyi sağlamaktadır. Dolayısıyla yetenekler ile firmalar tarafından daha iyi tanınmanın olanaklı olması fayda sağlar.

Güçlü ve etkili cv için her alanın etkili bir şekilde doldurulması önemlidir. Bu açıdan cv doldur için doğru adımların bilinmesi gerekmektedir. Deneyim ve eğitim gibi cv için temelde yer alan klasik bilgilerin tamamlanmasının ardından özellikle son zamanlarda daha fazla önem verilen yetenek ve sertifika bölümlerinin de kapsamlı bir şekilde doldurulması gerekir.

Özellikle yeni mezunlar tarafından cv nasıl hazırlanır sorusunun cevabı aranmaktadır. Bu bakımdan henüz tecrübesi bulunmayan kişilerin yetenekleri ile öne çıkabileceğini söylemek mümkündür. Sahip olunan artı özellikleri yazarak firmaların ilgisini çekmek söz konusu olabilmektedir.

Cv oluşturma ve düzenleme konusunda sorun yaşamamak için cv şablon etkili olabilmektedir. Bu açıdan kolay bir şekilde cv oluşturmak ve yetenekleri gösterebilmek mümkün olmaktadır. İnternet üzerinden hazır cv indir seçenekleri ile cv hazırlanabilir. Yetenekler alanında iletişim, araştırma, insan kaynakları, liderlik, kriz yönetimi gibi konularda öne çıkan özellikleri belirterek cv güçlendirmek mümkündür.

Hemen hemen herkesin üniversite mezunu olduğu günümüzde yetenekler kısmına olan önemin arttığını vurgulamak gerekir. Başarılı cv tasarımları ile yeteneklerinizi öne çıkartmanız oldukça önemli bir mesele haline gelmiştir.


Cv Oluşturma

CV’de Yetenekler Bölümüne Ne Yazılmalı?

 

CV yetenekler bölümünün önemli olduğu anlaşıldıktan sonra cv yetenekler kısmına ne yazılmalı sorusu gündeme gelmektedir. Pek çok farklı özelliği yazabilmenin söz konusu olması fakat hangilerinin daha etkili olduğu konusunda bilgi sahibi olunmaması kişileri bu sorunun cevabını aramaya yöneltmiştir.

Cv oluşturma esnasında deneyim, eğitim gibi kriterlerden sonra yetenekler konusu en çok dikkat edilenlerdendir. Hatta bazı firmaların yetenekleri daha fazla önemseyebildiğini söylemek mümkündür. Bu açıdan cv yetenek ve beceriler ile öne çıkan bir aday olmaya özen gösterilmesi gerekir.

Cv nasıl hazırlanır? Sorusu sorulduğunda yetenekler kısmı genelde atlanılan bir detay olduğundan bu konuda sahip olunan bilgi de son derece azdır. Yeteneklerin öneminin farkında olan kişilerin bu bölümü güçlendirmek istemesi oldukça normaldir. Bu açıdan yetenekler kısmına neler yazılabileceğini açıklamak önemlidir:

  1. İletişim: Cv oluşturma esnasında yetenekler bölümüne iletişim açısından özellikle takım çalışmalarına yatkın olduğunun belirtilmesi önemlidir. Her firma çalışanlarının birbirleri ile doğru iletişim kurarak sorunsuz çalışabilmesine önem göstermektedir. Bunun yanında özellikle pazarlama gibi alanlarda çalışmak isteyen kişilerin ikna yeteneğini belirtmeleri öne çıkmalarını sağlar. Etkili yazılı-sözlü iletişimin vurgulanması kişinin uyumlu ve iletişimi kuvvetli olduğunu göstermektedir.
  2. Araştırma ve Beceri: Bu açıdan araştırmacı, kendini geliştirmeye açık biri olduğunun belirtilmesi oldukça önemlidir. Her iş içerisinde sürekli olarak bir gelişme söz konusu olmaktadır. Bu doğrultuda firmalar da sürekli olarak kendini geliştiren kişileri tercih etmeye özen gösterir. Bunun yanında problemleri analiz etme ve problemlere alternatif çözümler üretme gibi yeteneklerin olması da firmanın güvenilir çalışan arayışında etkilidir. Ayrıca yaratıcılık, yenilikçi stratejiler geliştirebilme gibi özellikler de diğer adaylar arasından sıyrılan biri olarak görünmeyi sağlayabilmektedir.
  3. Liderlik: İş başvurunuzun hangi konum ile alakalı olduğuyla bağlantılı olarak bir takım liderliği yapabilme, sorumluluk alabilme özelliklerine sahip olmak önem taşımaktadır. Bu doğrultuda yetenekler bölümünde grupları yönetebilme, yeni fikirler geliştirebilme, sorunlara hızlı çözüm üretebilme gibi özellikler etkili olmaktadır.
  4. Kriz Yönetimi: Her sektörde hemen hemen her firma kimi zaman çeşitli kriz süreçlerine girmektedir. Bu doğrultuda krizin doğru yönetilmesi şirketlerin daha güçlenmesini sağlayan önemli bir etken haline gelebilir. Tam aksi durumda ise ciddi sorunlar yaşanabilmektedir. Bu doğrultuda yetenekler kısmına hızlı ve etkili kararlar alabilme, zaman yönetiminde başarılı olma, stres yönetiminde başarılı olma gibi becerilerin eklenmesi önemlidir.

 


Cv Oluşturma