Özgeçmişin Yetenek Kısmında Neler Olmalı?

İçerikler


    Özgeçmiş yetenekler bölümü, başvuru sırasında belirtmek istediğiniz yeteneklerinizin olduğu bölümdür. Bu bölümde ilgili pozisyona paralel olarak becerilerinizi doldurmalısınız. Becerileri, doldururken gerçeklikten şaşmayıp, ilgili pozisyona uygun yetenekleri eklemelisiniz. Peki, özgeçmiş beceriler bölümünde neler olmalı? Cv’de yetenekler kısmına ne yazılmalı?

    Özgeçmiş Becerilerini Spesifikleştirmek(Özelliştirmek)

    Cv yetenekler bölümü hazırlarken yapılan en büyük hatalardan birisi de ne kadar yetenek varsa eklenmesidir. Birçok aday, bu işlemin yararına olduğunu düşünür ancak durum öyle değildir. İşverenler veya insan kaynakları Cv incelemesi yaparken ilgili pozisyona uygun olan özellikleri görmek ister. Dijital bir alanda dijital yetenekler hariç bütün yeteneklerin olması hiçbir işinize  yaramaz.


    Cv Oluşturma

    Çoklu Beceri Bölümü Oluşturun

    Cv yetenek türleri, birden fazla yetenek olunan durumlarda doldurulmalı. Birden fazla farklı türlerde yetenekleriniz olabilir. Bunu tekbir başlık altında iletmek yerine daha fazla bölüme oluşturarak aktarın. Bu sayede karmaşıklıktan uzak, kendinizi ifade edebileceksiniz. Bunun için cvlazim.net’de yer alan hazır cv şablonları size yardımcı olabilir.

    Örnek verecek olursak; bir iş başvurusu yapacaksınız hem bilgisayar yetenekleriniz hem de dil yetenekleriniz mevcut. Bunları tek başlıkta aktarmak yerine farklı başlıklar ile aktarım sağlamalısınız.

    • Dil Yetenekleri
    • Bilgisayar Yetenekleri

    Gibi sınıflandırmalar ile dikkatleri çekebilirsiniz.

    Özgeçmiş Beceriler Örneği

    Özgeçmiş yetenek kullanımı, aşağıda örnek olarak verilmiştir. Yeteneklerinizi bu şekilde aktarabilirsiniz;

    • Microsoft Office programları uzmanlığı
    • QuickBooks ile ofis bütçesini kontrol etme
    • Mac, Linux ve Windows işletim sistemleri ile çalışabilme

    Beceri Setleri İyi Ayarlanmalı

    Cv becerileri, beceri setlerinden oluşur. Burada hem yumuşak beceriler hem de sert beceriler yer alır. Sert beceriler: nicelleştirilen ve öğretilebilen yeteneklerdir. Yumuşak beceriler: Nicel olarak ifade edilemeyen, öznel becerilerdir.

    Bunun paralelinde sert beceriler ile yumuşak beceriler arasındaki dağlar kadar fark göze batabilir. Bu yüzden eşit tutmakta fayda var.

    Özgeçmiş Beceriler Doldurulurken Araştırma ve İnceleme Yapmak?

    Daha önceden ilgili pozisyonlarda ihtiyaç olunan özellikleri öncesinden tespit etmelisiniz. Bu tespit çerçevesinde sizde olan ve yakın olduğunuz becerileri vurgulayacak biçimde göstermelisiniz. Burada anahtarı pozisyon ile aranılan yetenekler entegrasyonunu sağlayarak elde edebilirsiniz.


    Cv Oluşturma