Cv’de Hobilerimden Bahsetmeli Miyim?

İçerikler


Cv’de hobilerimden bahsetmeli miyim? Sorusunun cevabı iş bulma olasılığınızı biraz daha yükseltecektir. İnsan kaynakları veya işveren, Cv’yi incelerken ‘’Hobiler’’ bölümüne de bakmaktadır. Çünkü, herhangi bir hobiniz o işe yatkınlığınızın bir belirtisi olabilir.


Cv Oluşturma

Cv’de Hobiler Yazılmalı Mı?

Cv’de hobiler alanı, işverenlerin aday çalışanları hakkında bilgi edinmek için incelemekte olduğu bir bölümdür. Genelde iş mülakatlarında da sorulmakta olan ilgi alanları; işverenin hakkınızda fikir edinmek için sormakta olduğu bir sorudur. Ayrıca işverenler karakterinizi ve hayata bakış açınızı daha iyi bir şekilde anlamak için de size ilgi alanlarınız hakkında soru sormaktadırlar.

Hobiler, şirket kültürüne yakınlığınızı ve çalışanlar ile uyumlu olup olmadığınızı anlamak için kullanılmakta olduğu için cv içerisinde uygun bir şekilde bahsedilmesi gereken bir konudur. Cv içerisinde hobilerden uygun bir şekilde ve yeteri kadar bahsederek işverenin sizin hakkınızda daha olumlu düşünmesini sağlarken aynı zamanda da iş bulma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

Cv’de Hobilere Ne Yazılır?

Cv’de hobilere yazılacak şeyler, oldukça kısa ve amacına uygun bir şekilde yazılmalıdır. Cv içerisine yazmakta olduğunuz hobilerin sizin hakkınızda karşı tarafa olumlu bir etki bırakacak olan hobiler olması oldukça önemlidir. Takım ile oynanmakta olan birçok spor aktivitesi, yaratıcılığınızı geliştirebileceğiniz fotoğrafçılık ve benzeri aktiviteler, özgüvenli olduğunuzu belli eden risk alınması gereken hobiler ve enerjisi yüksek olan hobilerden bahsetmek olumlu bir etki bırakmanızı sağlayacaktır.

Cv içerisinde yer alması gereken hobiler alanında hobilerinize yönelik olan becerilerinizden de bahsederek hobiler bölümünün etkisini arttırabilirsiniz. Hobilere yönelik olarak yazılmakta olan beceriler, sizin yaptığınız bir işte başarılı olduğunuzu ve istediğiniz ya da çalıştığınız zaman bir işi başarabileceğinizi ifada etmekte olduğu için hobilerin yanında uygun bir şekilde becerilerden bahsedilmesi de büyük önem taşımaktadır.

Cv’de Hobiler Olmalı Mı?

Cv içerisinde bahsedilmekte olan hobiler, herkes tarafından yapılmakta olan hobilerden farklı noktalara sahip olmalıdır. Hobileriniz, sizin kişiliğiniz ve neleri yapmaktan hoşlandığınız hakkında bilgi vermektedir. Bu nedenle herkesin yapmadığı ya da fazla kişinin ilgi alanı olmayan bir hobinize cv içerisinde yer vermek, sizi daha özel bir aday haline getireceği gibi işi alma ihtimalinizi de yükseltecektir.

Yazılırken özel bir dikkat gerektirmekte olan hobiler, sizin hakkınızda karşı tarafa bilgi verdiği için gelişi güzel bir şekilde yazılmamalıdır. Özellikle iş alanında işinize yarayacak olan hobilerinizden bahsetmeniz, iş görüşmesinden başarı ile ayrılmanızı sağlar. Cv içerisinde iş hayatınızda da size fayda sağlayacak olan hobilerinizden bahsederek karşı tarafı daha fazla etkileyebilirsiniz.

Cv’de Hobilere Örnek Verelim

Cv içerisinde yazacağınız hobilerin, sizi diğer adaylardan ayırması gereken hobilerdir. Cv’de hobilereörnek olarak şunlar verilebilir:

  • Cv’ye yazılacak hobiler, risk alabileceğiniz hobilerden bahsederek kendinizi diğer adaylardan ayırabilirsiniz. Dağ tırmanışı, trekking ya da paraşütle atlama gibi hobilerden bahsetmeniz sizin azimli ve planlı olurken risk almaktan da çekinmeyeceğinizi ifade eder.
  • Cv’ye yazılacak ilgi alanları içerisine tutkulu hobileri eklemeniz, pozitif ve enerjisi yüksek bir çalışan olduğunuzu ifade ettiği için işi almanıza yardımcı olabilir. Bir tutku ile başlayıp hala pozitif yönde bir hırs ile devam etmekte olduğunuz fotoğrafçılık, yeni bir dil öğrenme ve satranç gibi hobilerinizden bahsedebilirsiniz.
  • Takım oyuncusu olduğunuz basketbol, futbol ya da voleybol gibi hobilerinizden bahsetmeniz sizin takım çalışmasına önem veriyor olduğunuzu gösterdiği için bu hobilerden bahsetmek sizin için avantaj sağlayacaktır.
  • Cv içerisine yazılabilecek hobilerden biri ise yaratıcılığınızı arttırabileceğiniz hobilerdir. Yaratıcılığınızı geliştirecek resim yapmak, seramik atölyesinde çalışmak ya da blog yazmak gibi hobilerinizden cv içerisinde bahsederek işvereni daha fazla etkileyebilirsiniz.


Cv’de Hobi Nasıl Yazılır?

Cv’ye hobi yazma şekli bazı durumlarda değişiklik gösterebilse de belirli hatlara sahip olduğundan bezerlikler içermektedir. Cv yazarken hobilerden bahsetmek oldukça önemlidir. Ancak cv’ye hobiekleme işlemi gelişi güzel bir şekilde yapılmamalıdır. Cv içerisine hobi ekleme işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • İlgi alanlarınız içerisine değişik alanlarda yapmakta olduğunuz hobilerinizi ekleyin. Özellikle yaparken yaratıcılığınızı kullanmanız gereken hobiler yazmanız, işvereni etkileyerek işi alma ihtimalinizi bir miktar yükseltecektir.
  • Cv içerisinde hobilerinizden ve başarılarınızdan bahsederken eski ve klişe deyimleri kullanmamaya dikkat edin. Eski ve klişe kalıplar, cv içerisinde uygun olmadığı için kullanılması durumunda işverenin işi size verme ihtimalini düşürebilir. Eski ve klişe kalıpları kullanmak yerine sıra dışı kalıplar kullanarak işi alma ihtimalinizi bir miktar yükseltebilirsiniz.
  • Herhangi bir ekipte lider olarak görev yapıyorsanız, yapmış olduğunuz bu eylemden de söz etmeniz size ayrıcalık sağlayabilir. Bir ekipte liderlik yapmanız ekip ruhuna uygun olduğunuzu gösterdiğinden dolayı işi alma ihtimalinizi yükseltecektir. Ayrıca işveren, bir ekipte liderlik yaptığınızdan dolayı liderlik konusunda deneyimli olduğunuzu da düşünerek size artı puan verebilir.
  • Cv içerisinde hobilerinizden bahsederken sıra dışı hobilerinizden bahsetmeniz, diğer katılımcılar arasında öne çıkmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Dağa tırmanma ya da rafting gibi sıra dışı hobilerinizden bahsetmeniz, sizin kendinize olan özgüveninizin yüksekliğini ve gerekli olan herhangi bir durumda risk almaktan çekinmeyeceğinizi göstereceğinden dolayı hakkınızda olumlu bir düşünce oluşmasını sağlayabilir.



Cv Oluşturma