Hobiler ve İlgi alanları Cv'de Nasıl Yazılmalı?

İçerikler


    Özgeçmiş ya da cv, hazırlaması zor bir belge olarak karşımıza çıksa da iş hayatında oldukça önemli bir yere sahip olmakta ve bu yüzden özel bir dikkat gerektirmektedir. Bazı insanlar, henüz öğrenci iken cv'nin önemini kavradıkları için diğer insanlardan iş hayatında bir adım önde bulunmaktadırlar. Çünkü cv hazırlama konusunda, gerekli bilgileri edinebilmek için yoğun bir araştırma sürecine girmektedirler. Bu sayede mezun olduktan sonra işleri kolaylaşmakta ve istedikleri işlere kabul edilmeleri konusunda kendilerini yetiştirmiş bulunmaktadır. Öte yandan bazı insanlar mezun olduktan sonra bile cv'nin önemini kavrayamamakta ve böylelikle kaliteli bir cv oluşturamayıp iş arama sürecini kendileri için zorlaştırmaktadırlar.

    Cv hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunmakla birlikte bazı insanlar bu noktaları önemseyememekte ve cv'lerinde yalan bilgiler vermektedir. Bu, oldukça riskli bir durum olmaktadır. Cv'de hiçbir şekilde doğru olmayan bilgilere yer verilmemeli, yazılan ve eklenen bilgilerin doğru olduğundan emin olunmalıdır. Cv oluşturma konusunda ön plana çıkan bu husus, kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Peki bir cv hangi başlıklardan oluşmaktadır?

    1. Kişisel Bilgiler
    2. Eğitim Bilgileri
    3. İş Deneyimleri
    4. İlgi Alanları
    5. Yeterlilikler
    6. Referanslar

    Genelde cv'ler bu 6 başlıktan oluşmaktadır. Günümüzde çeşitli cv örnekleri bulunmakta ve klasik cv'ler adeta tarihe karışmaktadır. Peki günümüzde kaç adet cv çeşidi bulunmaktadır?

    • Klasik Cv
    • Kronolojik Cv
    • Fonksiyonel ya da Tematik Cv
    • Birleşik veya Karışık Cv
    • Yetkinliklere Odaklı Cv
    • Yaratıcı Cv
    • Video Cv

    Bu cv çeşitleri birbirinden farklı özellikler gösterse de her birinde ortak olan başlıklar zaten yukarıda sıralanmış bulunmaktadır. Her cv'de mutlaka bir "ilgi alanları" kısmı mevcut olmakla birlikte bu kısımda insanlar çeşitli hatalar yapmaktadır. Peki cv'deki "ilgi alanları" kısmı nasıl doldurulmalıdır? Bu kısım oluşturulurken nelere dikkat etmek gerekmektedir?

    İnsanların boş zamanlarını değerlendirmek adına yaptıkları ve onları geliştiren, dönüştüren faaliyetlere genel olarak hobi denilmektedir. Hobi ya da ilgi alanları kısmı, bir cv'de olması gereken alanlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki her şey bir hobi olmayacaktır. Bu sebeple hobi olmayan aktiviteleri bu kısma yazmamalısınız. Örneğin kitap okumak, müzik dinlemek bir hobi değildir. Peki bu kısımda neler olmalı?

    Uzun süreli ilgilendiğiniz faaliyetleri hobi kısmına yazmanız mümkündür. Hobilere örnek vermek gerekirse;

    • Satranç oynamak
    • Dövüş sanatları ile ilgilenmek
    • Bir müzik aleti çalmak
    • Origami ile uğraşmak
    • Dans etmek
    • Koşu yapmak
    • Basketbol oynamak

    Yukarıda sayılanlar cv'nin hobi kısmına yazılabilecek aktiviteler olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizlere cv hazırlama konusunda deneyimlerine sunan ve profesyonel bir cv hazırlayabilmeniz için kendisini yenileyen sitemiz Cv Lazım ile sizler de cv'de hobiler kısmı ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda site üzerinden cv hobi örnekleri konusunda inceleme yapabilir, ilgi alanlarına hangi başlıklar yazılır? sorusuna da bir cevap bulabilirsiniz. Bu konuda yılların süzgecinden geçen deneyimi ile sizlere hizmet veren ve cv siteleri arasında ön plana çıkan Cv Lazım, çeşitli cv örneklerini bünyesinde bulundurmaktadır. Sitede yer alan cv örnekleri ile sizler de cv doldurma konusunda deneyim kazanacak ve cv'de ilgi alanları kısmını profesyonel bir şekilde doldurabileceksiniz.

    Bir cv'deki önemli alanlardan birisi olan cv hobiler kısmı Cv Lazım sitesi ile artık profesyonel bir şekilde dolduruabilmektedir. Sizlerin iş arayışı sürecinde rahat etmeniz için faaliyete geçen sitemiz, bu konuda yılların deneyimini bünyesinde bulundurmaktadır. Ayrıca sitede oldukça fazla cv hazırlama seçeneği bulunmaktadır. İstediğiniz cv hazırlama yöntemini seçerek cv'lerinizi oluşturabilirsiniz.


    Cv Oluşturma