Cv Hazırlarken İşinize Yarayacak 9 Tüyo

İçerikler


Cv’nin önemi, doğru hazırlandığı zaman ortaya çıkar. Bu nedenle önemli bir belgeyi hazırlamak için dikkat etmeniz gereken önemli detaylar vardır. Bu detaylar kısaca şu şekildedir;

  1. Ön yazı yazın.
  2. Cv’nize mutlaka başlık ekleyin.
  3. İletişim ile ilgili bilgiler verin.
  4. Fotoğrafınızı doğru seçin.
  5. Eğitim bilgilerini eksiksiz yazın.
  6. Tecrübeleri detaylı yazın.
  7. Profesyonel şekilde referans ekleyin.
  8. Başarılarınızı mutlaka ekleyin.
  9. Hobilerinizden bahsedin.

Cv Oluşturma

1.Ön Yazı Yazın

Bu yazının amacı ‘’Sizi neden işe alalım’’ sorusunun cevabını çok net bir şekilde vermektir. Bu alanı etkili bir şekilde doldurarak işe alım sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

2.Cv’nize Mutlaka Başlık Ekleyin.

Cv’nize etkileyici ve dikkat çekici bir isim vermeniz gerekir. Vereceğiniz bu isim, sizi temsil etmeli ve ilk okunuşunda sizi hatırlatmalı.

3.İletişim İle İlgili Bilgiler Verin.

Cv’nizi çok beğendiler ve sizinle iletişime geçmek istediler. Bunu nasıl yapacaklar? Bu yüzden iletişim bilgilerinizi doğru bir şekilde verin.

4. Fotoğrafınızı Doğru Seçin.

Sıradan, günlük yaşamda çektiğiniz herhangi bir fotoğrafı eklemeyin. Bunların yerine daha profesyonel ve iş hayatına uygun fotoğraflar ekleyin. Bu hareket sizi daha da profesyonel gösterecektir.

5. Eğitim Bilgilerinizi Eksiksiz Yazın

Bir kuruma veya kuruluşa iş başvurusu yaptığınızda gittiğiniz bütün eğitimlere yer vermelisiniz. Profesyonel iş ortamında eğitiminizi profesyonel olarak karşı tarafa pazarlayın.

6.Tecrübelerinizi Detaylı Yazın

Her iş başvurusunda en az 3 yıl, 5 yıl tecrübe gibi ibareleri görmüşsünüzdür. Bu işin sadece görünen tarafıdır. Eğer, tecrübeniz varsa iş sadece orada bitmiyor. Tecrübenizi nerede kazandınız? Ne iş yaptınız? Neler yaptınız? Bu soruların da cevabı ayrıntılı bir şekilde verilmelidir.

7.Profesyonel Şekilde Referans Ekleyin

Referanslarınızı daha seçkin kişilerden alın. Mesela, herhangi bir yerden almak yerine üst düzey bir yönetici veya siyasetçiden referans almaya çalışın. Çok daha etkili olacağını göreceksiniz.

8.Başarılarınızı Mutlaka Ekleyin

Başarılı insanları kim sevmez ki? İşverenler de alanında başarılı olan kişileri özellikle seçecektir. Bu yüzden başarılarınızı cv’nize mutlaka eklemeniz gerekir. Cv neden önemlidir? Sorusunun bir cevabı da burada ortaya çıkmış oldu aslında. Bir işveren, çalıştıracağı eleman ile ilgili her detayı bilmek ister. Eğer, bilirse de o elemanı işe alabilir.

9.Hobilerinizden Bahsedin.

Müzik dinlemek veya kitap okumak gibi detaylar boş zaman değerlendirmek amacı ile yapılan hobiler değildir. Bu gibi aktiviteler birer tutku da olabilir. Bu yüzden cv’ye eklenmesi gerekenler arasına eklenmeli.


Cv Oluşturma