Cv'de Mutlaka Olması Gerekenler Nelerdir?

İçerikler


CV hazırlama sırasında mutlaka bir şablon takip etmek gerekir. Bu şablonlar çeşitli amaçlara hizmet etmesi açısından birbirinden ayrılmışlardır. Klasik CV’lerde kişilerin kimlik bilgileri, unvanları ve fotoğrafları en üstte yer alır. Sonrasında iş tecrübeleri ve staj bilgileri bulunur. Ardından eğitim bilgileri verilirken en altta ise çeşitli beceriler, eğitimler ve sertifikalar yer almaktadır. Yer alınan projeler de bu kısımda kendine yer bulmaktadır. Kişinin iş ve eğitim deneyimleri genellikle kronolojik olarak aktarılır. Akademik CV’ler dışındaki tüm CV’ler sadece iki yada üç sayfa sürmektedir. Daha fazlası işverenler üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır.

Etkili Bir Cv'de Neler Olmalı?

İyi yazılmış özgeçmiş yada CV’ler kişilerin başvurulan pozisyona uygun olduğunu göz önüne koyar. İşin gerektirdiği becerilere sahip kişiler içlerinde bulundurdukları potansiyelleri CV’lerinde göstermelidirler. Bu sayede bir kariyer hedefi ortaya koyan CV örnekleri ön plana çıkar. İşverenlerin büyük bir kısmı bir hedefe sahip olan adaylara öncelik vermektedir. Temel kişiler bilgiler CV’lerde muhakkak yer almalıdır. Açık adres, telefon, e-posta adresi, doğum tarihi, medeni durum ve uyruk gibi bilgiler CV’lerin olmazsa olmazlarıdır. Tüm bunlara ek olarak çeşitli becerilerden de CV içerisinde bahsetmek gerekir. Bilinen diller ve bu dillerin seviyeleri oldukça önemlidir. Hatta pek çok durumda dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerine ayrı ayrı değinmek gerekir.


Cv Oluşturma

Cv'de Eğitim Bilgileri Nasıl Yazılır?

CV’lerin bel kemiğini oluşturan eğitim ve iş tecrübesi kısmı başvuru sahiplerinin işe alınıp alınmayacağını belirleyen kısım olarak kabul edilmektedir. Mezun olunan okullar kronolojik sıranın tersi biçiminde CV’de kendine yer bulmalıdır. Okuldan mezun olurken sahip olunan not ortalaması ve çeşitli başarılar CV düzenleme sırasında mutlaka hesaba katılmalıdır. Söz konusu iş deneyimi olduğunda da benzer kurallar takip edilir. Bu kısımda farklı olarak iş deneyimleri birkaç cümle ile açıklanabilir. Okuldan yeni mezun olmuş kişilerin çoğu herhangi bir iş deneyimine sahip olmadığı için staj deneyimlerinden bahsedip eğitim geçmişini CV oluşturma sırasında kimlik bilgilerinin hemen altına yazabilirler.


Cv Oluşturma