CV’de Yazılması Gereken Bilgisayar Programları

İçerikler



    Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birçok alanda değişiklikler olmaktadır. Özellikle iş dünyasında bilişim programlarının ön planda olması teknolojinin hareketliliği ile bağdaştırılabilir. Hemen hemen bilgisayar bilgisi olmadan herhangi bir iş yerine alımlar oldukça zorlaşmıştır. İşverenler başvuran kişilere o iş ile ilgili gereken programları bilip bilmediklerini ilk adımlarda sormaktadır. Bazı alanlarda sadece birkaç program bilinmesi yeterli olurken bazı alanlarda da tüm programların bilinmesi gerekmektedir.

    Başvuru sürecindeyken hazırladığınız cv insan kaynakları uzmanları tarafından dikkatlice incelenmektedir. Hangi okuldan mezun olduğunuz, mezuniyet dereceniz, ilgileriniz ve hobileriniz başlıca incelenen konular arasındadır. Ayrıca dikkat edilen bir diğer konu ise hakim olduğunuz bilgisayar programlarıdır. Başvurduğunuz alana göre cv’de bahsettiğiniz programlar incelenir ve yeterli olup olmadığına karar verilir.


    Cv Oluşturma

    CV’ye Hangi Bilgisayar Programlarının Yazılması Uygundur?

    Ofis programları son dönemlerde şirketler için olmazsa olmazların başında gelmektedir. Hayatınızın her alanında mutlaka kullanacağınız ofis programları mobil ve tabletler ile de uyumlu hale getirilmesinden ötürü oldukça büyük bir önem kazanmıştır.

    Word, Excel ve PowerPoint bu ofis uygulamasının en dikkat çeken üç seçeneğidir. İş pratikliği, veri analizi, kayıt ve işlerin hızlandırılması anlamında büyük kolaylık sağlayan bu üç program neredeyse her iş yerinde etkin olarak kullanılmaktadır. İşverenlerin de özellikle dikkat ettiği bu durum başvuran kişilerin sahip olması gerektiği bir özellik haline gelmiştir.

    Word, kelime işlemci programıdır ve hazırlayacağınız metinler için birçok farklı seçenek sunmaktadır. Kısaca bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Yazılan bilgilere ait içindekiler, indeks ve sayfa numaraları gibi birçok işlemler Word tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.
    • Yanlış yazılan kelimeler düzeltilebilir ve yeni bilgiler eklenip silinebilir.
    • Çizim yapılabildiği gibi grafik ve tablolar da oluşturulabilir.
    • İçerdiği farklı yazım karakterleri ve fontlar sayesinde yazacağınız metnin kriterlerine uygun bir sonuç elde etmeniz mümkün olabilir.
    • Birden fazla sayfa görünümü oluşturulabilir.
    • Kelimelerin eş anlamları bulunabilir ve ayrıca kelimeler toplu olarak düzeltilebilir.

    Bu özellikleri sağlayan Word, hemen hemen herkesin hakim olması gereken bir ofis programıdır. CV’de yer alması gereken bu program günümüzde her iş yerinin ilk olarak dikkat ettiği programlardan bir tanesidir.

    Excel, özellikle sayısal verilerin tüm hesaplamalarını ve analizlerini yapma imkânı sunan ve en çok tercih edilen ofis programlarından bir tanesidir. Bu program sayesinde elinizdeki veriler ile ilgili grafikler çizebilir, kolay ve pratik bir şekilde rapor ve özetler hazırlayabilir, sizden istenilen verilere ulaşabilir, sıralayabilir ve sorgulayabilirsiniz.

    Günümüzde cv hazırlarken hakim olduğunuz programlar arasına Excel eklemek sizin için büyük bir avantaj olmaktadır. Bunun yanı sıra ileri Excel kullanabilme yeteneğiniz varsa başvurduğunuz iş yerinde aranan insan profiline girebilirsiniz. Çünkü ileri Excel kullanabilmek demek verileri çok daha hızlı analiz etmek ve çok daha hızlı bir şekilde rapora dökebilmek demektir. Bu sayede de şirketinizin daha hızlı kararlar alarak gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

    CV hazırlarken bahsetmeniz gereken bir diğer program ise PowerPoint programıdır. Bu program yazılı metinler yerine sunum hazırlama amacıyla kullanılan pratik bir ofis programıdır. İçeriği hakkında verilebilecek başlıca örnekler; sunum geçişleri, animasyon sekmesi, tetikleyiciler ve temalar şeklindedir. Kullanımı oldukça kolaydır ve yapacağınız sunumları daha pratik yoldan halletmenizi sağlar.

    Outlook programı da en çok tercih edilen ofis programlarından biri olup cv bilgileriniz arasında yer edinmesi gereken önemli bir ofis programıdır. Çoğu kişi tarafından sadece e-posta görevini görmesi olarak bilinir. Ancak Outlook programı sayesinde; randevularınızı sistemli hale getirebilir, kişiler ekleyebilir, görevler oluşturabilir, kurumsal bir yazışma sayfası oluşturabilir, ajanda olarak kullanabilir ve hatta e-postalarınızı daha düzenli bir hale getirebilirsiniz.

    Bahsedilen bu önemli programlar çoğu iş yerinin şartları arasındadır ve başvuran kişinin cv dosyasında dikkate alınacak özelliklerdir. Bu nedenle herhangi bir başvuru yapmadan önce bilişime dayalı yeteneğinizin olup olmadığına kanaat getirmeniz sizin için önemli şartlar arasında gelmektedir.


    Cv Oluşturma