Cv Hazırlarken Yapılan 14 Hata

İçerikler


Cv hazırlarken yapılan hatalar, bir gazetenin araştırmasına göre listelenmiştir. Bu araştırmaya göre işverenler, bir Cv’ye yaklaşık olarak 9 saniye harcamaktadır. Bu noktada da Cv’de yapılan hatalar, işverende olumsuz bir etki yaratıp işe alım sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle de cv hataları, işe kabul sürecinde büyük bir rol oynamaktadır. Hatalar ise şu şekildedir;

  1. Dil bilgisi kurallarına tam anlamı ile uymamak,
  2. Heceleme hataları yapmak,
  3. Standart yazı fontunun ve boyutunun dışında hareket etmek,
  4. İki sayfadan fazla Cv hazırlamak,
  5. Resmi üsluba ters düşen bir üslup,
  6. Cv’de yeterince kanıt göstermemek,
  7. Olmayan özellikleri varmış gibi Cv’ye eklemek,
  8. Tanıtımın ardından ‘’Neden’’ belirtmemek,
  9. Gereksiz bilgileri eklemek,
  10. Kötü kalitede fotoğraflar eklemek,
  11. Kronolojik sırada hatalar yapmak,
  12. Başvurulan pozisyona uygun içerik hazırlamamak,
  13. Cümle veya kelimelerin altını çizmek,
  14. Çalışma geçmişinde kronolojik sırayı tam vermemek ve boşluklar bırakmak

Cv’de Yapılan Hatalar İle İş Kaybedebilirsiniz

Doğru cv hazırlamak için belirlenmiş kurallar vardır. Bu kuralların dışına çıktığınız zaman diğer adayların bir adım hatta iki adım gerisine düşme ihtimaliniz çok yüksektir. Bunun için ne yapmalı? İlk olarak Cv yazma kurallarını çok iyi bir şekilde öğrenmelisiniz ( Sitemizin blog kısmında yer alıyor ). Daha sonra bu kuralların çerçevesinde doğru bilgiler ışığında bilgilerinizi eksiksiz olarak girmelisiniz. Tabi, ek olarak karşı tarafın dikkatini çekmek için yapılan şeyler de var.


Cv Oluşturma

Cv Hazırlayan Siteler İle Cv Hazırlamak Çok Kolay

Yukarıda belirttiğimiz hataların dışında da spesifik olarak yapılan ancak kayda geçmeyen birçok hata vardır. Eğer, Cv’de yapılan hatalar ile başınız dertteyse ve etkili Cv oluşturmak istiyorsanız cvlazim.net sizin için devreye giriyor. Siteye giriş yaptığınızda ‘’Cv Oluştur’’ bölümünden gerekli bilgilerinizi girip tasarımınızı yapıp Cv’nizi profesyonel bir görünüm ile hazırlayabilirsiniz.

Sitede sizlere sunulan ‘’Gerekli bilgiler’’ sayesinde eksiksiz bir şekilde bilgilerinizi doldurup profesyonel şablon ile kurallara uygun bir şekilde dakikalar içinde Cv’nizi eksiksiz bir şekilde hazırlamanız mümkün.


Cv Oluşturma