Online CV Hazırlama

İçerikler


Kişisel bilgi ve donanımlarınızın tek bir yerde toplanması sonucunda ortaya çıkan cv kullanım amacı oldukça geniş bir belgedir. İş başvurusu yaparken de sıklıkla kullanılır. Başvuruların değerlendirilmesi sırasında sizin yerinize bilgi verecek dolulukta ve yeterlilikte olması daha iyi sonuç alınmasına imkan tanır. E- cv hazırlama konusunda destek almanız da bu önemden kaynaklanır. Sabit bir form ve içerik ile elde edilen bir cv yerine daha dikkat çeken ve işinize yarayacak bir cv hazırlamak makul olan seçenektir. Sektör veya donanımlarınıza göre size özel olacak bir cv elde etme şansını yakalayabilirsiniz.

Nasıl Hazırlanır?

İnternet üzerinden bu konuda hizmet veren siteler vardır. Sitelerin baz aldığı adımları takip ederek istediğiniz özgeçmişi elde edebilirsiniz.

Bunun için:

  • Sitelerin ilgili kısmına gelmelisiniz,
  • Bu kısımda sizden sektör bilgisi isteyebilir,
  • Bazı siteler nasıl bir amaç için hazırladığınıza göre hareket eder,
  • Seçimlerden sonra önünüze tek tek gelen birimlerle alakalı soruları cevaplamalısınız,
  • En son hali onayınız ile birlikte ekrana gelir.

Bunun sonucunda istediğiniz cv elde edilir. Şekil, tasarım, bilgilerin doğru yerde olması gibi detaylara göre şekillenir. Dosya olarak inen e-cv artık paylaşıma hazırdır.

Sıradan Olmaması

Hazırladığınız özgeçmişin en önemli noktası özgeçmişin özgün olmasıdır. Çünkü dikkat çeken bir tasarıma sahip olmaması halinde diğer rakiplerden farklı olmayacaktır. Bu durum da özgeçmişinizin daha az işlevsel olmasına sebep olur. Diğer başvuruların arasında kalacak ve fark edilmeyecektir. Özgün olması için başvurduğunuz yere ve değerlendirme yapacak olan kişiye göre hazırlanması önemlidir.

Bilgilerin Yeri Nasıl Olmalıdır?

Bilgilerin yerinin nerede olacağına karar verirken de yine başvuru yapacağınız yere göre hareket etmek mantıklı olacaktır. Genel bilgiler, eğitim ve tecrübe kısımları her zaman en çok vurgu yapılan alanlardır. Bundan dolayı mutlaka tecrübe ön planda olacak şekilde e-cv hazırlamaya çalışmalısınız.

Nasıl Kullanılır?

Siteden oluşturulan bu e-cv her türlü başvuruda kullanılır. Kariyer sitelerinde olduğu kadar birebir başvuru yapacağınız kısımlarda da kullanımı mümkündür. Bundan dolayı titizlikle hazırlamak ve şans aradığınız alanlardaki oranlarınızı yükseltmek için kullanmak önerilir.


Cv Oluşturma