İnfografik Cv Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

İçerikler


     Günümüzde insanların birçoğu, daha üniversiteden mezun olmadan Cv hazırlama telaşına düşmekte, ileride yapacakları iş başvuruları için hazırlık yapmaktadırlar. İş bulmanın zor olduğu bir dönemde, insanların böyle bir telaşa düşmeleri gayet makuldür. Artık birçok insan üniversite mezunu olmakla birlikte, bu insanların bir kısmı birkaç üniversite daha bitirmektedirler. Aynı zamanda birçok eğitime katılıp sertifika sahibi olmakta, kendilerini diğer adaylardan ön planda tutmaya çalışmaktadırlar. Kimileri en az bir yabancı dil bilmekte, kimileri ise birden fazla yabancı dilde uzmanlaşmaktadırlar. Hal böyle olunca iş arayan insanların, diğer adayların önüne geçebilmeleri gerekmektedir.

     Bunun ilk aşaması şüphesiz ki Cv hazırlama sürecidir. Çünkü Cv, bir işverenin adaya dair ilk bilgileri edindiği bir tür dosyadır. Mülakat aşamasında muazzam bir konuşma kabiliyetinizle işvereni etkileyebilirsiniz fakat o aşamaya gelmeden önce Cv hazırlama konusunda üstün başarı göstermelisiniz. İşveren sizi mülakata çağırmadan önce, Cv’nizi inceler, eğer Cv’niz uygun ise sizi mülakata çağırır. Bu yüzden nasıl bir Cv hazırlamanız gerektiği konusunda bilgilenmeniz çok önemli.

     Görselliğin ön planda tutulduğu günümüz dünyasında yaratıcı Cv kavramı, önemli hale gelmeye başlamakla birlikte yaratıcı Cv hazırlayan insanların da sayısı artmaktadır. Yaratıcı bir Cv olan infografik Cv de özellikle son zamanlarda çok fazla tercih edilen bir Cv olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de etkili ve görselliği bol olan bir Cv hazırlamak istiyorsanız, infografik Cv’yi tercih edebilirsiniz.


    Cv Oluşturma

    İnfografik Cv Nedir?

     İnfografik, bazı bilgilerin grafiklerle bezenip sunulduğu ve aktarılmaya çalışılan bilginin daha kolay anlaşılmasını sağlayan ve akılda kalıcılığını arttıran grafik destekli sunumlara denilmektedir. Görsel olanın akılda kalması daha kolay olduğu için artık, infografik CV’ler ön plana çıkmaktadır. İşveren sizden, Cv üzerinde uzun uzadıya bilgi istemez. Böyle bir bilgiyi hem aklında tutması kolay olmayacaktır hem de tek tek okuması zaman alacaktır. Bu yüzden görsellerle desteklenmiş bir Cv, işveren açısından daha çok dikkate alınır. Peki neden infografik bir Cv hazırlamanız gerekir?

    • Kendinizle ilgili detayları işverene doğru aktarabilmek için
    • Zaman akışlarında herhangi bir problem yaşamamak ve bunları doğru bir şekilde verebilmek için
    • Sayıları daha anlaşılabilir bir düzeye getirmek için
    • İstatistiki bilgiler verebilmek için
    • Öne çıkarmak istediğiniz bilgileri karşılaştırabilmek adına
    • Düzenli ve etkili bir Cv hazırlayabilmek için

    infografik Cv hazırlayabilirsiniz. 2012 yılından beri popüler olan ve Türkiye’de popülaritesi 2015 yılında artan infografik Cv’ler, aslında bir yaratıcılık işi. Çoğunlukla Enerji ve Çağrı Merkezi, Lojistik, Finans, Satış gibi meslek dallarında kullanılmaktadır. Çünkü bu meslek dallarında sayısal veriler oldukça yüksektir. Yaratıcılık işi olan bu tarz Cv’leri hazırlamadan önce gerekli bilgiyi edinmeniz gerekmektedir.

    İnfografik Cv Nasıl Hazırlanır?

     İnfografik Cv’lerin, görselliği ön planda tutan ve çok fazla avantajı olan Cv türlerinden biri olduğunu anladınız. Peki böyle bir Cv nasıl hazırlanır? Şimdi, bu sorunun cevabını vermeye çalışalım. İlk zamanlarda bir grafiker ya da tasarımcının yardımı olmaksızın böyle bir Cv hazırlamak zor idi. Fakat artık, hem çok fazla sayıda online olarak infografik Cv örneği bulabiliyorsunuz hem de hazır şablon üzerinden Cv’nizi hazırlayabiliyorsunuz. Bu konuda size yardımcı olacak Cv hazırlama sitesi bulanız mümkün. Bu siteler üzerinden Cv hazırlama formu bulabilir, cv hazırlama robotu üzerinden arama yapabilirsiniz. Peki infografik Cv ile normal Cv arasında ne gibi farklar bulunmaktadır?

    • Normal Cv’ler görselliği ön planda tutmadığı için, verilen bilgilerin akılda kalması işveren açısından pek mümkün durmuyor. Ama infografik Cv’deki bilgiler, grafiklerle desteklendiği için işveren, aday hakkında çeşitli bilgilere kolaylıkla ulaşır ve bunları aklında tutar.
    • İnfografik CV’lerde istatistiki bilgiler kolaylıkla verilir, Cv’de görsel anlamda bir zenginlik yaşanır.
    • Yoğun ve karmaşık bilgiler, infografik Cv ile daha anlaşılır ve eğlenceli bir şekle bürünür. Normal Cv’lerde bunu yapmanız çok mümkün değil.
    • İnfografik Cv’ler ile CV’nize renk katabilir, görselliği ile işverenleri büyüleyebilirsiniz.

    bu ve benzer sebeplerden dolayı, infografik Cv hazırlayabilir ve adaylar arasından kendinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

    İnfografik Cv Örnekleri

     Çeşitli türde Cv hazırlama sitesi Cv Lazım, size infografik Cv örneklerini sunmakta ve hazır şablon indirme seçeneğini sizlere sunmaktadır. Bu yüzden bir tasarımcı ya da grafikerin yardımı olmaksızın infografik Cv hazırlayabilirsiniz. Ayrıca örnek infografik cv üzerinden incelemelerde bulunup detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. Sitemizde bulabileceğiniz İnfografik Cv Örneklerini düzenleyebilir veya örnek infografik cv indir butonu ile indirerek inceleyebilirsiniz.


    Cv Oluşturma