Özgeçmiş Hazırlama

İçerikler


Bir işe başvurmak veya kendinizi bir kişi veya kuruma tanıtmak istediğinizde özgeçmişten faydalanmanız gerekir. Neredeyse zorunluluk haline gelen bir durum olan özgeçmişler ile alakalı kolay sanılmasına karşılık oldukça dikkat gerektiren bir form olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özgeçmiş hazırlama dikkatle yapıldığında iş bulmanızdan ve istediğiniz yere yerleşmenize kadar oldukça olumlu sonuçların alınmasına neden olacak bir etmendir. Bilgilerin nasıl kullanıldığı veya nasıl olması gerektiği gibi konular bilinerek ve fazlasıyla yerli yerinde olmalıdır. Kimlik bilgilerinizin nasıl kullanılacağı bile son derece önemli bir detay olarak karşınıza çıkar.


Cv Oluşturma

Özgeçmiş Hazırlarken Bilgilerin Kullanılması

Özgeçmişinizi hazırlarken bir takım bilgileri kullanmanız gerekir.

Bu bilgilerin arasında ise:

  • Kimlik bilgileri,
  • Dil becerileri,
  • Eğitimler,
  • Deneyim,
  • Kurs ve sertifikalar,
  • Referanslaryer alır.

Bunların doldurulduğu ve form haline getirildiği bir çalışma olarak değerlendirmemek önemlidir. Doğru ve nitelikli olacak şekilde yapılan bir çalışma sonrasında sizi tanımayan birisine kendinizi anlatma imkanı bile bulabilirsiniz.

CV'de Dikkat Çeken Kısımlar

Her bilgi kısmında dikkat çeken ayrı noktalar vardır. Kimlik bilgilerinizi doldururken medeni halinizi en son kısımlara yazmanız evlilikle alakalı ön yargısı olanların dikkatinden kaçmasına neden olabilir. Bilgilerin doğru olduğundan da emin olmalısınız. Tecrübelerinize daha çok önem vermeniz gerekir. Eğitim de aynı şekilde sıralanmalıdır. Bu kısımda başvuracağınız yere bağlı olarak eğitim ve tecrübe kıyaslaması yapabilirsiniz. Dillerin de yine başvuracağınız pozisyona bağlı şekilde yeri değişebilir.

Neden Önemlidir?

Yüz yüze gelmeden önce insan kaynakları uzmanı ile kendinizi anlatacak şekilde zaman geçirmek şeklinde değerlendirmek gerekir. Etkileyici olması durumunda görüşme yapılması için çağrılmanız da büyük bir başarı olacaktır. Önemli olması size şans veya kapı açacak olmasından kaynaklanır. Bundan dolayı mutlaka üzerinde durulması ve önem verilmesi gereken bir faktördür.

Nasıl Etkileyici Olabilir?

Resminiz güncel ve iş prensibine uyan bir şekilde olmalıdır. Selfie çekerek profil resmi oluşturulması ciddiyetten uzak yorumlamalarına neden olur. Ayrıca etkileyici olması için olabildiğince dolu, göze çarpan ve üzerinde uğraşılmış imajı çizilmelidir. Bu yolla amacına uygun sonuçlar elde etmek daha kolay olur.


Cv Oluşturma