Yeni Mezunların CV Hazırlarken Dikkat Etmesi Gerekenler

İçerikler


Söz konusu CV hazırlama olduğunda üniversiteden yeni mezun olmuş kişilerin dikkat etmesi gereken çeşitli konular bulunmaktadır. Zorlu iş arama koşullarında adayları ön plana çıkaracak bir CV kariyer yolunda ciddi farklılıklar yaratabilir. Yeni mezun CV hazırlarken Bu bağlamda çeşitli noktalara dikkat etmek gerekir.

Her şeyden evvel temel kişisel bilgiler net bir biçimde CV’de yer almalıdır. Bu bilgiler şöyle sıralanabilir: ad-soyad, doğum yeri ve tarihi, adres, telefon, e-posta adresi, medeni hali, askerlik durumu ve sigara kullanma durumu. Temel bilgilerin güncel olması çok önemlidir. Bu bilgiler tamamlandıktan sonra sıra eğitim, staj ve iş deneyimlerine gelecektir.

Yeni Mezun Birinin CV’sinde Bulunması Gerekenler

Üniversiteden yeni mezun olmuş çoğu kişinin staj dışında bir iş deneyimi yoktur. Şayet istisnai bir durum söz konusuysa ve yeni mezunların iş deneyimi varsa bu deneyimler CV oluşturma sırasında kimlik bilgilerinin hemen altına yazılmalıdır. Genç bir eleman adayının deneyim sahibi olması işverenleri heyecanlandırabilecek bir durumdur.

Başvurulan pozisyonla paralel olan iş deneyimleri daha da uygundur. Okurken edindiğiniz iş ve staj deneyimlerini kısaca özetleyerek CV’ye başlayabilirsiniz. Burada tarihi sıralamanın tersini takip etmeniz gerekir. Son deneyimler başta, ilk deneyimler ise sonda yer almalıdır. 

  • Staj ve iş sırasındaki unvan
  • iş tanımı ve kapsamı
  •  çalışma süresi
  •  kazanılan beceriler 
  • işe yapılan katkılar

 mutlaka bu özet kısmında yer almalıdır.

Üniversite Mezunu Kişilerin CV’lerinde Yer Alan Eğitim Bilgileri

Yeni mezun kişilerin ellerindeki en büyük kozlar okul başarısı, katıldıkları projeler, hızlı öğrenme becerisine sahip olmak ve adapte olma potansiyelidir. Bu nedenden ötürü okul sırasında elde edilen başarılar, not ortalaması, girilen dil sınavlarında alınan notlar, dahil olunan projeler, referans mektupları, hazırlanmış makale ve derlemeler CV’ler için altın değerinde kabul edilir. Tüm bunları uygun bir dille işverene anlatan üniversite mezunu CV örnekleri diğerleri arasında parlayarak başvuru sahibine çeşitli kapılar açacaktır. Ancak her şeyden evvel akılda tutulması gereken bir şey vardır ki o da CV’lere yazmaya değecek başarılar ve beceriler elde etmek için çalışmak gerektiği gerçeğidir.


Cv Oluşturma