CV’nizi Öne Çıkaracak İpuçları | 6 Efsane Tüyo

İçerikler



    Cv’nizi öne çıkaracak ipuçları ile birlikte iş başvuru sürecinde kendinizi kolayca fark ettirebilirsiniz. İşe alım sürecinde Cv’ler incelenirken belirli aşamalardan geçer. Bu aşamalarda başvuran kişiler hakkında salt bilgiler edinilmeye çalışılır. Bu aşamalarda ön plana çıkmak için aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var.

    1. Cv’nize renk katın.
    2. Cv’nizdeki fazlalıklardan kurtulun.
    3. İyi bir önyazı sizin için faydalı olacaktır.
    4. Çok uzun cv yazmaktan kaçının.
    5. Cv’yi dürüstçe hazırlamalısınız.
    6. Cv’deki yazım hatalarına dikkat etmelisiniz.

    Cv Oluşturma

    1) CV’nize Renk Katın

    Renkli cv kullanmak, cv’yi daha kaliteli ve akılda kalıcı kılabilir. Bu nedenle “cv renkli olur mu?” sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmekte olan bir sorudur. Hazırlamakta olduğunuz cv içerisinde uygun renkler kullanarak işverenlerin dikkatini çekebilirsiniz. Ayrıca, renkli cv hazırlama işlemini uygun bir şekilde yaparak iş bulma ihtimalinizi de arttırabilirsiniz.    

    “Cv’de hangi renkler kullanılmalı?” sorusu da cv renkli olur mu sorusu kadar dikkat çeken bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Cv’nizin içerisinde belirli renkleri kullanarak daha dikkat çekici bir cv hazırlayabilirsiniz. Cv örnekleri içerisinde de oldukça dikkat çekmekte olan renkleri kullanarak diğer adayların bir adım önüne geçebilirsiniz.

    Cv’de kullanılması gereken renkler iki ya da üç adet olarak seçilebilir. Cv içerisinde kullanılmakta olan renkler dört ve dörtten fazla olduğu zaman okuyanın dikkatini dağıtabilir. Bu nedenle cv içerisinde kullanılmakta olan renklerin en fazla üç adet olması daha uygun olacaktır. Renkli cv şablonları da cv içerisinde dikkat çekmekte olan etkenlerden biridir. Birbiri ile uyumlu olan renkleri seçerek cv’nizin daha kolay okunmasını sağlayabilirsiniz.

    Cv rengi nasıl olmalı? sorusunun cevabı ise kaliteli bir cv yazmak için oldukça önemlidir. Cv içerisinde kullanılacak olan renklerin aynı ailede bulunmakta olan renkler olması, cv’nizin daha kolay bir şekilde okunmasını sağlayacaktır. Sarı-turuncu ve sarı-yeşil gibi renkleri birlikte kullanarak cv içerisinde bir uyum bulunmasını sağlayabilirsiniz. Aynı ailede bulunmakta olan renklerin dışında turuncu-mavi gibi zıt renkleri de bir arada kullanarak bir renk harmonisi elde edebilirsiniz.

    Kısacası;

    • Dikkat çeken renkleri tercih edin.
    • En fazla üç adet renk kullanın.
    • Şablona uygun renkleri seçin.
    • Aynı ailede olan renkleri seçin.


    2) CV’nizdeki Fazlalıklardan Kurtulun

    Cv’de sayfa düzeni, kaliteli bir şekilde hazırlanırsa cv’nizin diğer adayların hazırlamış olduğu cv’lerden daha kolay bir şekilde okunmasını sağlayabilirsiniz. İşverenler kolay okunan ve kaliteli olan cv’lerden daha fazla etkilendiği için aynı zamanda iş bulma ihtimalinizi de yükseltmiş olursunuz.

    Cv’de yazılması gerekenler dışında cv içerisinde bulunan bilgilerden kurtulun. Cv yazarken gereğinden fazla bilgi vermek, işvereni cv okurken sıkacağı için iş bulma ihtimalinizi bir miktar düşürebilir. Bu nedenle cv içerisinde yer alması gereken bilgileri öncelikle örnek cv’ler yardımı ile belirleyip, belirlemiş olduğunuz konuları kısa ve öz bir şekilde cv’niz içerisinde geçirebilirsiniz.

    Cv yazarken merak edilmekte olan bir diğer soru ise “Cv tek sayfa mı olmalı?” sorusudur. Cv yazarken gereğinden fazla bilgi vermekten kaçınılmalıdır. Bu gerekliliği sağlayarak cv’nizi bir ya da iki sayfa yapabilirsiniz. İdeal bir cv, en fazla iki sayfa olmalıdır. Hakkınızdaki bilgilerden bahsetmek için oldukça az yeriniz olduğu için ise sayfa düzenini uygun bir şekilde ayarlamanız ideal bir cv yazmanızda size yardımcı olacaktır.     

    Kısacası;

    • Kolay okunan bir cv hazırlayın.
    • Gereksiz bilgileri yazmayın.
    • Cv’nizi en fazla 2 sayfa yapın (Tek sayfa önerilmektedir)
    • Bilgilerin dağılımını iyi ayarlayın.

    3) İyi Bir Ön yazı Sizin İçin Faydalı Olacaktır

    Cv içerisinde ön yazı bulundurarak işverenin sizi daha iyi bir şekilde tanımasını sağlayabilir ve işvereni bir miktar etkileyebilirsiniz. İyi ön yazı örnekleri içerisinde de görüldüğü üzere ön yazı içerisinde iş tecrübelerinizden ve becerilerinizden bahsetmeniz gerekmektedir. İyi bir ön yazıda bulunması gerekenler içerisinde bulunmakta olan kişi becerileri, kişinin işvereni etkileyerek diğer adayların önüne geçmesini sağlayabilir.

    Ön yazı içerisinde becerilerinizde ve iş tecrübelerinizden bahsederken özgün olmanız ise oldukça önemlidir. Yazmakta olduğunuz ön yazının sizin kişiliğinizi yansıtması gerekir. Bu nedenle cv ön yazıları bir miktar yaratıcı olduğunda işverenlerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Ön yazı yazmak için uzun uzun düşünmenize gerek yoktur. Kısa ve öz bir şekilde becerilerinizden ve tecrübelerinizden bahsederek kısa bir ön yazı hazırlayabilirsiniz.

    Ön yazı içerisinde hazır cv şablonları kullanarak işe neden başvurduğunuzu ya da işin ilginizi neden çektiğini düzgün bir dil ile anlatırsanız işverenin ilgisini daha fazla çekebilirsiniz. İş bulma ihtimalinizi şablonlar ile yükseltebilirsiniz. Cv şablonları kullanmak için öncelikle cv’niz için uygun olan bir şablon şekli seçebilir, seçmiş olduğunuz şablonu indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Kısacası;

    • Cv’de ön yazı bulundurun.
    • Özgün anlatım yapmaya çalışın.
    • Yaratıcı yazılar yazın.
    • Cv şablonları kullanın.

    Ek Bilgi: Ana sayfamıza tıklayarak şablonlara göz atabilir, dilediğiniz şablonu satın alabilirsiniz. Güvenilir ve basit işlemlerle cv doldurmak sadece 5 dakika.

    4) Çok Uzun CV Yazmaktan Kaçının

    Uzun cv yazmak, işverenin cv’yi okurken sıkılmasına neden olacağından dolayı uzun bir cv yazmaktan kaçınılması gerekir. İdeal bir cv’nin en fazla 2 sayfa olması okuyanın cv’yi daha kolay okumasını sağlarken aynı zamanda daha kaliteli bir cv ortaya çıkmasını da sağlar. Cv içerisinden gerekli olmayan bilgileri çıkararak cv’nizin daha kısa ve kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz.     

    Cv uzun yazıldığı zaman daha fazla dikkat hatası meydana geliyor. Yazılmış olan cv’nin iki sayfadan fazla olması durumunda cvhataları diğer cv’lere göre daha fazla yapıldığından işverenin de olumsuz bir düşünceye kapılmasına neden olabilir. Bu nedenle cv yazarken kısa ve öz bir yazımı tercih etmek cv hatalarını da azaltacaktır. Cv’de öne çıkan özellikler arasında yer alan bu özelliklere dikkat ederek daha etkileyici bir cv hazırlayabilirsiniz.

    Cv’de yanlış bilgi vermek, cv yazarken en çok dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Cv yazarken yanlış bilgiler kullanmanız, sizin zor durumda kalmanıza neden olacağı gibi ileride iş bulma ihtimalinizi de gözle görülür bir oranda düşmesine de neden olacaktır. Cv içerisinde verilmekte olan bilgilerin kesinlikle doğru bilgiler olması gerekmektedir.

    Kısacası;

    • Kısa ve öz bilgilerle kendinizi anlatın.
    • Uzun cv’den kaçının.
    • Etkileyici bir dil kullanın.
    • Doğru bilgiler verin.

    5) CV’yi Dürüstçe Hazırlamalısınız.

    Doğru cv hazırlama işlemi, iş hayatınızda herhangi bir sorun yaşamamanız için oldukça önemlidir. Yalan cv hazırlamak ileriki zamanlarda size sorun çıkartabilir. Cv içerisinde yalan bilgi kullanılması nedeni ile işten atılabileceğiniz gibi yeni iş bulmakta daha fazla zorluk çekebilirsiniz.       

    Cv’de yalan bilgi kullanılması durumunda işveren gibi cv’nin sahibi de birbirinden farklı sorunlar ile karşılaşmaktadır. Doğru cv örneği kullanarak içerisinde yalan bilgi bulunmayan bir cv hazırlayabilirsiniz. İçerisinde doğru bilgiler kullanmış olduğunuz cv ile ise herhangi bir sorun yaşamadan farklı iş imkanlarını değerlendirebilir, çalıştığınız yer ile sorun yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

    Kısacası:

    • Yanlış bilgi vermekten kaçının. Doğru bilgiler ile daha verimli bir iş hayatı yaşayabilirsiniz.
    • Yalan cv hazırlamak, ilerleyen dönemlerde size ciddi problemler yaşatıp işten kovulmanıza sebep olabilir. Bu nedenle doğruluktan şaşmayın.

    6) CV’de Yazım Hatalarına Dikkat Etmelisiniz.

    Cv’de yazım yanlışı ve benzeri hatalar, iş başvurusu yapan kişinin işi alma ihtimalini düşürdüğü için dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Cv’de yazım yanlışı yapmanın bir sonucu, işverenin cv’yi yazan kişiyi adaylar arasından elemesine neden olabilir. Cv hataları yapmamak için yazmış olduğunuz cv’yi birkaç kere okuyabilir, bir yakınınıza cv’nizi okutarak herhangi bir yanlış olup olmadığından emin olabilirsiniz.

    Cv yazım kuralları yapılmaması için denenebilecek birbirinden farklı yollar mevcuttur. Cv içerisinde yapılmakta olan yazım kurallarını en aza indirmenin yollarından biri cv’yi paragraflara ayırıp her bir paragrafın sonunda cv’ye göz gezdirmektir. Cv örnekleri içerisinde yer almakta olan bilgiler de kullanılarak cv hataları kolay bir şekilde önlenebilir. Cv içerisinde yapılmış olan yazım hatalarını düzelttikten sonra daha kolay bir şekilde iş sahibi olabilirsiniz.

    Cv içerisinde bulunmakta olan hatalar iş hayatınızı büyük ölçüde etkileyeceği için cv yazmadan önce cv örnekleri içerisinde bulunmakta olan bilgilerden faydalanabilirsiniz. Cv içerisinde yer almakta olan pek çok bilgi sayesinde kaliteli bir cv hazırlayabilir, cv hazırlama işlemini tamamladıktan sonra cv pdf indir işlemini kullanarak kısa ve öz bir şekilde hazırlamış olduğunuz cv’nizi indirebilirsiniz.

    Kısacası;

    • Cv’de hata olup olmadığını kontrol edin.
    • Cv’yi teslim etmeden önce birkaç kere kontrol edin.
    • Tecrübeli kişilerden fikir alın.
    • Profesyonel Cv şablonları kullanın.

     



    Cv Oluşturma