İngilizce Cv Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Şey

İçerikler


    İngilizce cv oluşturma, küreselleşme ile birlikte dünyaya ayak uydurma uğraşı olarak görülmelidir. Değişen ve büyüyen dünyada artan potansiyel işveren ve işçi sayısından dolayı diğer adaylardan farklı olarak yapmanız gereken bir takım şeyler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de İngilizce cv hazırlamaktır. Peki, İngilizce cv nasıl hazırlanır? Detaylar, yazımızda.

    Türkçe CV’den Farklı Olarak Yapılacak Eklemeler ve Çıkarmalar

    İngilizce cv hazırlarken Türkçe bir cvden farklı olarak bilgiler vermeniz gerekmektedir. Kişisel bilgi bölümüne aşağıda yer alan detayları eklemeniz gerekmektedir.

    • Ad ve Soyad
    • Telefon Numarası
    • E-posta
    • Adres
    • Eğer varsa Linkedin profili

    Cv Oluşturma

    İngilizce CV'de Kişisel bilgilerden hangileri çıkarılmalıdır?

    • Kariyer hedefiniz ( Bu bölüme görüşmenizde özel olarak değinebilirsiniz. )
    • Medeni haliniz
    • Doğum tarihiniz
    • Doğum yeriniz


    İngilizce CV'de Fotoğraf Ekleme Durumu

    İngilizce cv hazırlama düşünceniz varsa fotoğraf için seçmelere başlamış olabilirsiniz ancak bunu önermeyiz. Çünkü, Türkiye’den farklı olarak İngilizce cvlere fotoğraf eklemeniz tavsiye edilmez. Sebebi ise ayrımcılık yapılmasını önlemektir.

    Fotoğrafınız özgeçmişe ekleniyorsa bunun profesyonel bir davranış olacağı düşünülmez. Çünkü, eklediğiniz fotoğraf sizin becerilerinizi yansıtmaz. Eğer, işveren özel olarak fotoğraf isterse o koşulda fotoğraf eklemesi yapabilirsiniz.

    Profil Bildirimi Durumu

    İngilizce özgeçmiş hazırlarken Türkiye’de yapılan hatalar yapılmamalıdır. Özgeçmiş, doğru ve hatasız bir şekilde doldurulmalıdır. Eğer, herhangi bir iş deneyiminiz yoksa profil bildirim alanınız ”Personal Statement of personal profile” şeklinde kişisel bilgiler bölümünün altına yazılır. Eğer, deneyim sahibiyseniz ‘’Cv profile’’ şeklinde yazabilirsiniz.

    Özgeçmiş Uzunluk Durumu

    İngilizce cv oluşturma aşamalarında Tükiye’dekine göre farklılıklar olabiliyor ancak özgeçmiş uzunluğu ne kadar olmalıdır? Sorusunun cevabı aynıdır. Özgeçmiş uzunluğu en fazla 2 sayfa olmalıdır. Ancak, bizim önerimiz tek sayfadır.

    Amerikan İngilizcesi Mi İngiliz İngilizcesi Mi?

    İngilizce cv hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi de şirketin kökeni olmalıdır. Amerikan kökenli bir şirkete İngiliz İngilizcesi ile bir Cv hazırlarsanız eğer pek hoş karşılanmayabilir veya anlaşılmama durumları olabilir. Bu nedenle de Cv’yi hazırlamadan önce mutlaka köken araştırmaları yapılmalıdır.

    İngilizce Cv Oluşturma Sitesi

    İngilizce cv oluşturma siteleri, teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Cvlazim.net sitesi ise dikkat çeken şablonları ve hazır taslağı ile birlikte Cv ihtiyacınızı ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Sitemizdeki menülerden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Resume Ve Cv Arasındaki Fark Nedir?

    Cv dediğimiz kelime Latince kökenlidir ve ‘’Curriculum vitae’’ tamlamasının bir kısaltmasıdır. Resume kelimesi Kanada ve Amerika’da sıkça kullan bir kelimedir. İngiliz İngilizce’sinde de Cv kullanılmaktadır. Resume ve Cv’lerin özellikleri birbirlerinden farklıdır. Eğer, bir resume hazırlığı yapıyorsanız mutlaka ama mutlaka tek sayfa kullanmanız gerekir. Ancak, Cv hazırlıyorsanız en fazla 2 kelime kullanmanıza izin verilir. Cv genellikle İngiltere, İrlanda ve Yeni Zelanda’da kullanılır


    Cv Oluşturma