Kapsamlı CV Hazırlama

İçerikler


CV hazırlarken göz önünde bulundurulması gereken üç önemli nokta şu şekilde sıralanabilir:

  • CV‘yi nereye vermek için hazırlıyorsunuz?
  • CV’niz ne kadar özenli ve profesyonel biçimde hazırlıyorsunuz?
  • CV’nizi ne kadar detaylı hazırlıyorsunuz?

Bu noktaları dikkatlice kavradığınızda sizin için iş hayatında önünüzü açan bir rol oynayacaktır. Şimdi bu üç noktayı kısaca açıklayalım.


Cv Oluşturma

CV’nizi Kimin İçin Hazırlıyorsunuz?

CV’nizi hazırlarken bu belgeyi kime vereceğiniz ve onunla nasıl bir pozisyona başvuracağınız önemlidir. Çünkü CV’nizi hazırlarken bu noktaları öne çıkararak hazırlarsınız. Söz gelimi yönetici pozisyonuna başvuruyorsanız deneyim önemli olduğu için çalışma alanındaki deneyimlerinizi öne çıkarmalısınız. Benzer bir şekilde yeni mezun olarak işe başlamayı planlıyorsanız eğitiminiz ve eğitim hayatında katıldığınız stajları, projeleri ve varsa iş deneyimlerinizi öne çıkarmalısınız. Dolayısıyla işverenin sizde ne aradığı önemlidir.

Profesyonel ve Özenli Bir CV Şart

Özenli hazırlanmış bir CV sizin kişiliğinize dair bir ipucu verirken bu iş başvurusunda ne kadar ciddi olduğunuzun da göstergelerinden birisidir. İçinde imla hataları olan, özensizce hazırlanmış bir CV sizin dağınık ve ciddiyetsiz çalıştığınızın bir ipucu olabilir. CV’de kullandığınız fotoğrafınızdan sosyal medya ve elektronik posta adreslerinize kadar bu ciddiyet yansıtılmalıdır. Fotoğrafınız iş yerine uygun bir kıyafet ve makyajla çekilmiş vesikalık bir fotoğraf olmalıdır. Elektronik posta adresleriniz de isim ve soy isminizin içerecek şekilde alınmış olmalıdır.

Gerektiği Kadar Detay Kullanmak Önemli

CV hazırlarken kararında bilgi vermek önemlidir. Bu nedenle CV ne gereksiz uzun ve detaylı ve ne de yetersiz algılanabilecek kadar kısa olmalıdır. İletişim bilgileri, eğitim bilgileri, iş deneyimleri mutlaka yer almalı, bunun yanında kişisel bilgiler de CV’ye eklenmelidir. Başvurulan iş için eğer özel beceriler, ilgi alanları gerekiyorsa bunlar mutlaka kişisel bilgilerle ilgili olan bölüme uygun ve yeterli biçimde eklenmelidir.


Cv Oluşturma