Özgeçmişten Çıkarılması Gereken 10 Şey

İçerikler


    Özgeçmişte yapılan hatalar, iş başvuru sırasında olumsuz etki yaratabilir. Özgeçmişin gereksiz bilgilerle doldurulması ve bunun neticesinde de gereksiz bilgilerle oluşturulmuş olan bir özgeçmiş, size faydadan ziyade zarar sağlayacaktır. Peki, özgeçmiş nasıl hazırlanır? Neleri eklememelisiniz? Dilerseniz, sizler için hazırladığımız özgeçmişten çıkarılması gereken şeyler listemize geçelim.

    1. Lisede yapılan şeyler yazılmamalı,
    2. E-mail adresi çocukluktan kalmamalı,
    3. Günlük fotoğraflar tercih edilmemeli,
    4. Uzun iş tanımları olmamalı,
    5. Gereksiz maaş bilgisi paylaşımı,
    6. ‘’Özgeçmiş’’ kelimesinin başlık yapılması,
    7. Gereksiz sayfa kullanımları,
    8. Çalışma geçmişinde bırakılan boşluklar,
    9. Standart özgeçmiş şablonu,
    10. Kişisel bilgiler.

    Özgeçmişte Yapılmaması Gerekenler

    Özgeçmiş oluşturma sürecinde cvlazim.net tüm kullanıcılara hatasız deneyim sunar. Dikkat çekici şablonlar ve basit bilgi doldurma tasarımı ile işinizi kolaylaştıran Cvlazim.net adresinde yukarıda ‘’Yapılmaması gereken’’ şeyleri yapmayarak, üst düzey bir özgeçmiş oluşturabilirsiniz.


    Cv Oluşturma

    Lisede Yapılan Şeyleri Yazma

    Özgeçmiş hazırlama sürecinde ‘’Lise’’ eğitimine yer veriyorsanız, bunun bir anlamı vardır. Bunun anlamı; liseden itibaren fazla yol gidemediğinizdir. Eğer, lisede üst düzey başarılarınız yoksa lise kısmını es geçin.

    E-Mail Adresini Güncelle

    İş arama aşamasına gelen birçok kişi elbette ki ergenliğini yaşamıştır. Ergenlik sürecinde de çeşitli e-postalar alınmıştır. Bu e-postalar özgeçmişe eklenmemelidir. Bunun yerine daha vizyonu geniş ve profesyonel görünen e-postalar tercih edilmelidir.

    Ciddi Fotoğrafları Tercih Et

    Cv’ye fotoğraf eklerken gündelik ‘’Selfie’’ tarzında fotoğraflardan ziyade vesikalık fotoğrafınızı eklemeniz gerekir. Ciddiye için bu gereklidir.

    İş Tanımını Kısa Tut

    Özgeçmiş iş tanımı yazarken kısa tutmaya çalışın veya kısa cümleler ile çok şey anlatmaya çalışın. Çünkü, insan kaynaklarının uzun olan her şeyi okumayacağını bilin. Bu nedenle de okunma şansınızı arttırmak için tanımları kısaltın.

    Maaş Bilgilerini İstenmedikçe Yazma

    Sizden istenmediği sürece maaş bilgileri yazıp antipati yaratmayın. Eğer, maaş bilgileri istenirse bu sizden zaten talep edilir.

    ‘’Özgeçmiş’’ Adında Başlık Kullanma

    Özgeçmişte yapılan hatalar arasında başlığa ‘’Özgeçmiş’’ yazmak da vardır. Bu hata can alıcıdır. Ne kadar önemsiz görünse de birçok işverenin dikkat ettiği şeydir. Düşünsenize, milyonlarca kişi ile aynı başlığı kullanan bir kişiyi neden işe alasınız ki?

    Gereksiz Sayfaları Kullanma

    Etkili özgeçmiş sunmak için tek sayfa sunmanız iyi olacaktır. Her zaman dile getirdiğimiz gibi insan kaynakları ve işverenler, sadece 30 saniyelerini okumaya ayırıyor. Bu nedenle de sayfa sayınız yükseldikçe şansınız azalacaktır.

    Standart Tasarımlardan Uzak Dur

    Başvuruda bulunan binlerce kişinin aynı veya benzer özgeçmiş tasarımlarını kullanıyor. Sizin, diğerlerinin bir adım önüne geçmeniz için etkileyici bir tasarım ile sunmanız gerekir. Peki, bu nasıl olur? Eskiden tasarım ile uğraşmak ciddi bir uğraştır. Ancak, günümüzde cvlazim.net ile hazır özgeçmiş şablonları üzerinden profesyonel tasarımda özgeçmişler oluşturabilirsiniz.

    İstenmeyen Kişisel Bilgilere Yer Verme

    Sizden istenmediği sürece çok özel bilgilerinizi vermenize gerek yok. İstenmeyen bilgileri vermeniz antipati yaratabilir.


    Cv Oluşturma