Yeni Mezun Olanlar için CV Hazırlama Rehberi

İçerikler


Özgeçmiş ya da cv, kariyer basamağının hangi aşamasında olunursa olunsun oldukça mühimdir. Bu sebeple profesyonel bir şekilde cv hazırlanması gereklidir. Cv hazırlama süreci yorucu olsa da konu ile ilgili gerekli bilgilerin öğrenilmesi, sürecin kolay bir şekilde atlatılmasını sağlayacaktır.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin bir kısmı, cv hazırlamanın ne kadar önemli olduğunun farkına varır. Bu, oldukça önemli bir farkındalıktır. Çünkü işe alımlarda cv'nin payı büyüktür ve profesyonel cv ile istenilen işe rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Kaliteli ve profesyonel bir cv oluşturulabilmesi için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bilindiği üzere üniversiteden yeni mezun olmuş kişilerin çok fazla iş deneyimi yoktur. Bu nedenle bu kişiler profesyonel bir cv'nin nasıl hazırlanması gerektiğini bilemeyebilir. Bu konuda kişinin kendisini geliştirmesi elbette ki mümkündür. Peki yeni mezun cv nasıl hazırlanır?

Yeni mezun özgeçmiş konusunda ön plana çıkan bazı noktalar vardır. Öncelikle cv'de nelerin olması gerektiği bilinmelidir. Pek çok kişi cv'de ne kadar çok bilgi olursa cv'nin o kadar kaliteli olduğu yanılgısına kapılır. Fakat durum bunun tam tersidir. Bir cv'de gereksiz bilgilerin olması, cv'nin karışık olmasına ve işverenin gerekli bilgileri görememesine neden olur. Bu nedenle yeni mezun cv hazırlanırken gerekli bilgilerin cv'ye eklenmesine dikkat edilmelidir. Eğer üniversite eğitimi esnasında staj yapılmış ise bu bilginin iş deneyimi alanına eklenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra başvurulan işle ilgili olmayan deneyimlerin cv'ye eklenmemesi oldukça mühimdir.

Cv iki sayfadan oluşacaksa eğer önemli bilgilerin ilk sayfada olması gerekir. Çünkü işveren 2. sayfayı okumayabilir. İlk sayfadaki bilgiler ne kadar etkileyici ise işveren ikinci sayfayı okuması konusunda da o kadar ikna olur. Yeni mezun cv hazırlama konusunda ön plana çıkan hususlardan bir tanesi de cv'deki başlık sıralamasıdır. Sıralamanın şu şekilde olması gerekmektedir:

1.       Kişisel Bilgiler

2.       Eğitim

3.       Teknik Beceriler

4.       İş Deneyimi

5.       Yetenekler

6.       İlgi Alanları

7.       Referanslar

Teknik becerinin olmadığı bir sektör için iş başvurusu yapılacaksa eğer, teknik bilgiler kısmı cv'den çıkarılmalıdır.


Cv Oluşturma

İş Deneyimi Olmadan CV Hazırlanır mı?

Üniversiteden yeni mezun olan bir kişi iş deneyimi olmadan cv hazırlayıp hazırlanamadığını merak etmektedir. Bilindiği üzere yeni mezun olan bir kişinin iş deneyimi ya yoktur ya da oldukça azdır. Fakat bu durum cv hazırlama konusunda bir engel değildir. Böyle bir durumda cv'deki diğer alanların daha detaylı bir şekilde doldurulması gerekir.

Online cv hazırlama sitemizde iş deneyimi olmayanlar ve cv hazırlamaya yeni başlayanlar için cv örneği bulunmaktadır. Bu örneklerin detaylı bir şekilde incelenmesi, kişinin cv oluşturma konusunda deneyim kazanmasına yardımcı olacaktır. Cv hazırlama konusunda pek çok kişinin destek aldığı online cv hazırlama sitemiz, yeni başlayanlar için cv örnekleri ve gerekli bilgileri insanlarla paylaşmaktadır.

 Birçok insan deneyimsiz cv hazırlama konusunda zorlansa da site üzerinde yer alan iş başvuru cv ile ilgili bilgiler, kişilerin bu konuda gerekli bilgileri öğrenmesini sağlayacaktır. Öte yandan sitemiz üzerinde gezinerek iş için cv konusunda kendilerini geliştirebilmektedir.

Bunların yanı sıra online cv hazırlama sitemiz üzerinde yeni mezun cv hazırlama kısmından hızlı ve basit bir şekilde cv hazırlanabilir. Bununla birlikte site üzerinde yer alan yeni mezun özgeçmiş kısmında da cv hazırlanabilir. Öte yandan mezun cv örneği indir seçeneği ile ya da yeni mezun cv örnekleri kısmından cv örnekleri indirilebilir ve bu örnekler ile cv hazırlama konusunda deneyim sahibi olunabilir.

 

 


Cv Oluşturma